Kedves látogatónk! A weboldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát. Részletesebben a cookie -k használatáról és az adatok kezeléséről az Adatkezelési Tájékoztatóban olvashat.
Termékek Menü

Homatics Dongle Q Android TV

Cikkszám: 4060
Elérhetőség: Nincs raktáron
Várható házhozszállítás: 2021. október 08.

Leírás

HDMI portba dugható TV okosító Android TV rendszerrel

Ez az apró eszköz egy kiváló kiegészítője az otthoni TV rendszernek. A kezelése a magyar nyelvnek és az Android TV áttekinthető rendszerének köszönhetően rendíkül egyszerű. A távirányítóján kevés gomb van, de tökéletesen ellátja az összes funkcióját, sőt a beépített mikrofonnak köszönhetően még egy kicsit többet is.

Főbb tulajdonságok:

  • Android TV Q rendszer
  • 4K képes
  • HDMI 2.1
  • Wifi 5 (ac)
  • Bluetooth 4.2

Kiknek ajánljuk?

Gyakorlatilag bárkinek ajánlott aki nem okostévével rendelkezik, de használna olyan alkalmazásokat a tévé készüléken keresztül, mint pl.: Netflix, YouTube, HBO GO, Filmbox stb. 
Egyszerűen a tévén található egyik HDMI portba kell csatlakoztatni magát az eszközt, illetve a csomagban található USB tápegységet csatlakoztatod és már el is indult az eszköz. Egy rövid beállítást követően (Wifi hálózatra felcsatlakozás, Google fiókkal való összekapcsolás), már használhatod is. 

Elképesztően gyors készülék, egy pillanatra sem akad meg, bármelyik gombra nyomsz azonnal csinálja amit kell.
A csomagban található távirányítón vannak dedikált gombok a legnépszerűbb szolgáltatásoknak mint pl.: YouTube vagy Netflix, hogy tényleg csak egy gombnyomás legyen ezeknek a szolgáltatásoknak az elindítása. Továbbá található mikrofon a távirányítón és egy dedikált Google Keresés gomb is, és magyar nyelven lehet hangutasítás útján keresni. Egyelőre angol nyelven több dolgot képes végrehajtani, de egy “Mutass vicces videókat” parancsot tökéletesen megért. Ez várhatóan a jövőben csak jobb lesz, ahogy fejlesztik a rendszert. Mivel minden frissítést azonnal megkap az eszköz, ezért nem fogsz lemaradni egyetlen új funkcióról sem amit esetleg később fog tudni a rendszer.


Természetesen a Google Play áruházból számos egyéb alkalmazást le tudsz tölteni, amik nem kísérlünk meg felsorolni, mert nagyon hosszú lenne a lista. Azonban azt mindenképpen szeretnénk kiemelni, hogy a Homastics Dongle eszközhöz lehet csatlakoztatni pl.: Xbox kontrollert. Ami azért nagyon jó hír, mert a Google Play Áruházból játékok is tölthetőek le szép számmal, és így pl. egy autós játékot az Xbox kontrollerrel tudsz vezérelni!

Portok magán eszközön (az USB tápcsatlakozón kívül) nem található, így se külső merevlemez, se pendrive nem csatlakoztatható a készülékhez. Bár ezek nem is elvárhatóak egy ekkora eszköztől. 8GB belső tárhellyel rendelkezik, de ebből kb 6GB áll rendelkezésre miután megvolt az első bekapcsolás. Ez a tárhely inkább a letölthető alkalmazásoknak van.

Paraméterek

VIDEÓ
Videó dekódolás VP9 Profile-2 - 4Kx2K@60fps ; H.265 HEVC MP-10@L4.1 - 1080p@60fps ; H.264 AVC HP@L4.2 - 1080p@30fps ; H.264 MVC - 1080P @60fps ; MPEG-4 ASP@L5 up to 1080P@60fps (ISO-14496) WMV/VC-1 SP/MP/AP - 1080P@60fps ; MPEG-2 MP/HL - 1080P@60fps (ISO-13818) ; MPEG-1 MP HL - 1080P@60fps (ISO-11172) ; RealVideo 8/9/10 up to 1080P@60fps WebM - VGA
Videó fájl formátumok mkv, .wmv, .mpg, .mpeg, .dat, avi, .mov, .iso, .mp4, .rm, .jpg, .bmp, gif stb
PLATFORM
Operációs rendszer Android TV Q
Nyelvek Több nyelv (magyar is!)
Előre telepített alkalmazások Netfilx, Play Store, YouTube, Play Movie, Play Music, Live TV app
HARDVER
Chipset Amlogic S905Y2
GPU ARM Mali-G31 MP2
RAM 2GB DDR3
Flash memória eMMC 8GB
HÁLÓZAT
Wifi 802.11 b/g/n/a/ac 2.4GHz/5GHz MIMO 2T2R WIFI 5
Bluetooth Bluetooth 4.2