Kedves látogatónk! A weboldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát. Részletesebben a cookie -k használatáról és az adatok kezeléséről az Adatkezelési Tájékoztatóban olvashat.
Termékek Menü

Elcart HDMI extender (100m)

Cikkszám: 3701
Elérhetőség: Raktáron
Várható házhozszállítás: 2019. május 27.

Leírás

Praktikum a mindennapokban az Elcart HDMI bővítővel

10-20 méternél nagyobb távolságba a jeltovábbítás hagyományos HDMI kábellel már nem, vagy csak nagyon körülményesen megoldható. Léteznek ugyan hosszabb kábeltípusok, de áruk igencsak borsos, és a jeltovábbítás minősége is kétséges.  A vaskos vezetéket nehéz elrejteni, hátránya, hogy mindig szem előtt lesz. Az Elcart vezetékes HDMI jeltovábbító- és vevőkészülék ezekre a problémákra kínál hatékony megoldást! 

 

Főbb jellemzői: 

 • A jel egyetlen CAT5e/CAT 6 UTP kábelen keresztül továbbítható 
 • Alkalmas 2 db eszköz összekapcsolására 
 • Audio/video átjátszás 
 • Infrared (IR) jeltovábbítás 
 • TCP / IP szabványnak való megfelelés 
 • Maximális átviteli sebesség: 1,65 Gbps/165 MHz 
 • Akár 1080 p-ben (Full HD) 
 • Külön szoftver telepítésére nincs szükség

 

Egyszerű jeltovábbítás CAT5e/CAT6 kábelen keresztül 

Az Elcart vezetékes jeltovábbító segítségével – CAT5e/CAT6 kábeleken keresztül – akár 120 méternyi távolság is áthidalható. Költséghatékony, praktikus és helytakarékos megoldás a különböző eszközök összekapcsolására, illetve a jeltovábbításra.  

A CAT UTP sodrott kábel a hagyományos HDMI kábeltől olcsóbb megoldást kínál. Ezen felül sokkal rugalmasabb, vékonyabb és hajlékonyabb anyagból készül, így a falon is könnyebben áthúzható. 

Működés

A készülék a HDMI jelet átalakítja UTP kábelen futó jellé, majd visszaalakítja az eredeti formátumába. Ezzel elkerülhető a vastag, robosztus és drága HDMI kábel használata, a távolságbeli korlátok pedig megszűnnek.  

Beüzemelés és használat 

A konverter könnyedén összeköthető a jelforrással, vagyis a számítógéppel, monitorral, játékkonzollal vagy más eszközzel. Beüzemelése és használata nem igényel komolyabb műszaki tudást, gyakorlatilag csak össze kell dugni az adó és vevő egységeket. Az eszköz az átvitelt automatikusan elvégzi. 

A kényelem szolgálatában

A jelek továbbítása még a maximális, 120 méteres távolság esetén is kiválóan, mindenféle minőségromlás nélkül történik, még 1080 p-s, azaz Full HD tartalmak esetében is.  

A vevő és továbbító boxok elhelyezése kis méretük miatt nem jelent különösebb gondot. Az egyszerű, visszafogott design-nak és színnek köszönhetően nem rontják a helyiség összképét, de akár el is dughatjuk őket a sarokban, az állmennyezet felé, a TV mögé vagy akár az asztal alá. A tápegységek a mobiltelefon töltőkhöz hasonlóak, szintén kisméretűek. 

Infra fogadó- és vevő egység

A szett tartalmaz egy Infra (IR) adó és fogadó egységet. Ez meghosszabbítja például a DVD /Blue-Ray lejátszó, set top box vagy projektor távirányítójának hatótávolságát. Ennek köszönhetően kényelmesen, akár a távoli fotelben ülve vagy a másik szobából is kezelheted eszközeidet. 

Kinek ajánljuk? 

 • Akik költséghatékony megoldást keresnek multimédiás eszközeik összekötéséhez 
 • 10 méternél nagyobb, akár 100-120 méteres távolságot szeretnének áthidalni 
 • Kisméretű eszközre lenne szükségük a HDMI jel továbbításához 
 • Infra adó- és vevőegységgel is rendelkező jeltovábbító készüléket vásárolnának

Paraméterek

Maximális távolság CAT 5e - 100 méter, CAT6 - 120 méter
HDMI 1.3 és 3D támogatás · HDCP kompatibilitás
Frekvencia 50/60Hz
Tápegység 5V DC
Fogyasztás (maximum) 8W
Szín fekete
A csomag tartalma
1 db HDMI adó egység
1 db HDMI vevő egység
1db IR küldő egység
1 db IR fogadó egység
2db 5V DC tápegység